CV (Centrale Verwarming):

Centrale verwarming (afgekort tot cv) is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van een warmte overbrengende medium (stoom, water of lucht) wordt overgebracht naar deze vertrekken.

Centraal verwarmde huizen zijn gemeengoed geworden. Het blijkt, mits goed gebruikt, de meest voordelige manier om een huis comfortabel te verwarmen. Het meest bekend is het systeem waarbij radiatoren staan opgesteld in de te verwarmen vertrekken. Ze worden voorzien van opgewarmd water dat via een leidingsstelsel vanuit een centraleverwarmingsketel, stadsverwarming of warmtepomp wordt aangevoerd. Bij een ander systeem wordt warme lucht via een kanalenstelsel rechtstreeks in de vertrekken geblazen.

Voorbeelden:

Vloer verwarming

Radiator verwarming

Installatie verwarming huis

Neem contact op met Installatiebedrijf Piso B.V. voor meer informatie of een service.

Contact Opnemen!


Boiler, Opzoek naar een nieuwe boiler?

Boilers zijn er in verschillende soorten, maten en toepassingen. Maar één eigenschap hebben alle boilers gemeen: overal in huis zorgt een boiler direct voor warm water. Heerlijk comfortabel, omdat het wachten tot het water warm wordt hiermee verleden tijd is. Maar ook waterbesparend, omdat er geen water meer onnodig door het putje wordt gespoeld.

Welke boiler voor u het meest geschikt is, hangt af van uw woonsituatie. Indien u beschikt over een gasaansluiting zijn er boilers die een aanvulling vormen op uw cv-ketel, zodat u beschikking heeft over meer warm water of warmer water. Daarnaast zijn er boilers die zorgen voor direct warm water in uw keuken. Indien u niet beschikt over een gasaansluiting biedt een Elektrische boiler uitkomst.

Hoe werkt een boiler? Water wordt in een boiler opgewarmd en opgeslagen. In een thermisch geïsoleerd vat wordt het water op hoge temperatuur opgeslagen, waardoor er direct warm water beschikbaar is. Wanneer u warm water tapt, wordt de boiler van onderaf automatisch bijgevuld met koud water. Dankzij de juiste technieken en natuurlijke eigenschappen van warm en koud water wordt er een scheiding gemaakt tussen warm en koud water. Dit wordt ook wel gelaagdheid genoemd. Hierdoor kan aan de bovenkant van de boiler een grote hoeveelheid warm water worden getapt. Al sinds 1920 heeft Installatiebedrijf Piso B.V. veel ervaring met voorzieningen van warm water. En zorgt tevens voor de beste boilers met het hoogste warmte vasthoudende rendement. Dit zodat u zo weinig mogelijk energie kosten heeft.

Neem Contact op met Installatiebedrijf Piso B.V. en bepaal u beste keuze!